01/12/03 22:11 ASTIMO'S THUISBLAD ... GENIET OF IK SCHIET!

Aquarelleren

 English version

In het begin van de jaren negentig, ben ik samen met een vriendin begonnen met aquarelleren. Heel lang geleden heb ik op de middelbare school examen gedaan in kunstgeschiedenis en tekenen. Daarna regelmatig met olieverf geknoeid en gewoon wat getekend. Het aquarelleren is een hele vreemde ervaring geweest.

Bij olieverf zet je een streep en dat is dan een streep. Doe je dat met aquarel, draai je je even rond, is het gelijk iets heel anders. Het leren accepteren dat je niet de touwtjes in handen kunt houden en dat je gebruik moet maken van wat er op papier verschijnt, is een hele goede les voor mij geweest.

Mijn eerste ervaring met de aquarel was onder de inspirerende invloed van Ien Hazebroek. Behalve dat ik van haar heel veel geleerd heb, was het ook altijd heel gezellig. Daarom vind ik het ook heel jammer dat ik door tijdgebrek de laatste paar jaar niets meer heb gedaan.

Omdat iedereen nu nieuwsgierig is naar wat ik zoal geleerd heb, heb ik hier onder wat voorbeelden van wat ik gemaakt heb. Voor de kritiek losbarst, ik heb nooit het idee gehad dat ik een kunstenaar was, noch dat ik het zou kunnen worden. Maar het is een liefhebberij!

  [kzonnebloem.jpg]        [kWilg.JPG]        [kPaal.jpg]         [kHemd.jpg]         [kFles.jpg]

Doordat ik een paar keer in China ben geweest, heb ik ook nog geprobeerd op Chinese wijze te schilderen. Maar ik heb mij nooit echt op een bepaalde stijl gericht, maar gewoon gedaan waar ik op zo'n moment zin in had. Vandaar dat de volgende plaatjes weer heel anders zijn.

 

[kBamboe.jpg]        [kBloesem.jpg]         [kHang.jpg]         [kBloem.jpg]        [kRoos.jpg]

  en a.u.b. teken mijn gastenboek !!!

After Duty

Aquarelleren

Astimo Diving

Astrologie

Bali

Duiken

Fietsen 1980

Hemmoor

Hemmoor: Nederlandstalige beschrijving

Hurghada 2000

Hurghada 2001

Hurghada 2002

Hurghada 2003

Links

Luchtverkeersleiding Nederland

Malta

Nieuwsbrieven

Oude verslagen

Safaga

Sharm el Sheik

Turkije 2002

Turkije 2003

Turkije 2004

Uitbouw

Verslagen

Zeeland

Zeelandweekend

Zuid Safari

Thuisblad