02/01/20 21:24 ASTIMO'S THUISBLAD ... GENIET OF IK SCHIET!

HURGHADA 2001

EEN UITSTAPJE VAN "ACH, WAAROM..." 

VAN 23 AUGUSTUS TOT EN MET 30 AUGUSTUS 2001

English version

Op 23 augustus 2001 vertrokken we met 6 personen naar Hurghada: Sander, Tjeerd, Iris, ik, Romke en Bas.

[hrgk38.jpg]

Wij hadden het Shedwan Golden Beach hotel geboekt, omdat je dan lopend naar de boten van Aquanaut kunt.

[hrgk41.jpg]        [hrgk42.jpg]    [hrgk04.jpg]    [hrgk55.jpg]

Vanaf het balkon heb je uitzicht richting de haven, en kun je een klein stukje van het zwembad zien. Dat leek een goede optie om te ontzilten, maar zelfs het zwembadwater was brak. En tsja, dan had je die rare buurman nog, 3 balkons verder...

De boten van Aquanaut en hun bemanning waren bijzonder tot onze tevredenheid.

[hrgk46.jpg]    [hrgk01.jpg]    [hrgk02.jpg]    [hrgk53.jpg]

Verfrissingen zijn in dat klimaat een noodzaak, dus zo nu en dan werd er wat heen en weer geschoven tussen de Aquanaut I en de Aquanaut II (waar wij ons op bevonden). Calamari, de kok, en Mahmout, de kapitein hielpen bij het op- en aftuigen. Achmed en ook Hoessein gaven ons goede briefings en waren gezellige personen.

[hrgk03.jpg]    [hrgk08.jpg]    [hrgk44.jpg]    [hrgk54.jpg]    [hrgk50.jpg]

Over het algemeen vormden Iris en ik een paar, en gingen Romke, Tjeerd en Sander met z'n drieŽn. Bas ging met Achmed mee, van wie hij meer kon leren en met wie hij meer kon zien. Later in de week ging Tjeerd zo nu en dan met Iris en mij mee, en wisselden we wel eens van buddies. Sander en Iris hebben nog lekker gesnorkeld.

Eigenlijk hebben we allemaal gesnorkeld, en wel tussen de dolfijnen!!!!

[hrgk45.jpg]

Maar onder water is er wel enorm veel moois gezien. Hier volgt een kleine opsomming:

[hrgk05.jpg] [hrgk06.jpg] [hrgk30.jpg] [hrgk07.jpg] [hrgk09.jpg]

als snotneus met 14 duikjes in Oost-voorne tesamen met zwaar ervaren duikers naar Hurghada en dan met je neus in de riffen van de rode zee te vallen is een onvergetelijke overdonderende ervaring. zelden zag ik zo veel pracht en kleuren bij elkaar. twee dagen na de duik zal iemand mij vol trots het oceanium in blijdorp gaan laten zien. op een of andere manier zal ik dan, na de rode zee, nog vol verwondering en verbazing er naar moeten gaan kijken. lukt dat nog wel...? ja, want ik denk dat ik verliefd ben. (bas)

  [hrgk11.jpg] [hrgk10.jpg] [hrgk12.jpg] [hrgk14.jpg] [hrgk13.jpg]

je moet toch wat. Dus als je als hobby duiken hebt kies je dus snel voor een vakantie bestemming waar je ook kan duiken. snel besloten dat de bestemming egypte moest worden. hurghada zou de eindbestemming worden. uiteindelijk werd het het shedwan hotel en duikclub aquanaut. 5 dagen op de boot lekker duiken. nou is het wel warm in de zomer in egypte. gelukkig is het wel droge warmte en staat er, zeker op het water, altijd wel wat wind. de eerste dag 's morgens inchecken bij aquanaut om 8 uur. dit was wel wat vroeg aangezien we de vorige dag pas na 24.00 in bed lagen. na de papierwinkel terug naar de kamers duikspullen pakken en naar de boot. geweldig is een understatement. tussen de duiken snorkelen met de dolfijnen. dit is echt een zuper ervaring om op een halve meter afstand oog in oog naast een dolfijn te zwemmen. helaas kwamen we er de volgende dag achter dat er iets niet goed was met de fotocamera. het filmpje had niet gepakt, euh, dit hopen we want we hebben het rolletje nog eens gebruikt dus wie weet hebben we een dubbel belicht rolletje. maar we zien in nederland wel wat het geworden is. na aandringen toch ook de small giftun drift duik weer gedaan, helaas was de whitetip dit keer ook op vakantie en liet zich dus niet zien. hierna op voorstel van ons naar turtlebay gegaan. hier weer een mooie duik gemaakt. al met al was het een lekkere vakantie met gegarandeerd mooi weer. (Sander)

  [hrgk15.jpg] [hrgk16.jpg] [hrgk18.jpg] [hrgk20.jpg] [hrgk19.jpg]

tja wat zal ik eens zeggen. in het kort, het was weer een geslaagde vakantie. alleen wat vroeg op maar dat hoort bij bootduiken. een hele hoop mooie duikstekken. en veel leven. het zicht was minder dan voorgaande jaren. waar dat mee te maken heeft is niet duidelijk, misschien de tijd van het jaar. eindelijk een zeepaardje gezien. wat heel erg grote murenes. 's avonds was ook gezellig, lekker eten. vooral buiten het hotel. de libanees was het beste. ik heb voor het eerst gefotografeerd. ging redelijk goed. mooi slakje gefotografeerd. we moeten nog een shisa roken. en dan is de vakantie compleet. (Tjeerd)

  [hrgk25.jpg] [hrgk26.jpg] [hrgk17.jpg] [hrgk21.jpg] [hrgk22.jpg]

deze vakantie. tjeempie. het was enorm warm en het water was ook 'pis'lauw! toch enorm genoten, we hebben een leuk groepje zo en het was heel gezellig. vooral genoten van de ochtendduiken! het is heerlijk als je als buddypaar zo grandioos op elkaar bent ingespeeld. dat wil niet zeggen dat de andere buddies niet goed waren hoor. op naar de volgende: thistlegorm! (amke)

  [hrgk23.jpg] [hrgk24.jpg] [hrgk27.jpg] [hrgk28.jpg] [hrgk29.jpg]

wanneer gaan we weer? dat is de gedachte die bij mij na een week opkomt. ik vond het ontzettend leuk en heel erg gezellig. het duiken was erg gaaf, zoveel leven en kleur. voor mij waren de hoogtepunten: het pijpanemoontje, de eerste blue spotted stingray (pas na 3 duiken gezien), het rode anemoon en de 2 kleine geelbekmurenen. iets anders wat ik erg leuk vond was het snorkelen met dolfijnen en daar onder water tussen zwemmen. helaas zijn de dia's daarvan mislukt. een ander leuk iets was dat achmed, de diveguide me na een duik nog even mee nam, ik had nog 100 bar maar moest heel erg plassen, maar ja, het was een beetje onbeleefd om nee te zeggen, dus zwommen we langs de rotswand en onderaan zagen we een b.s. stingray liggen en hij nam mij aan de hand mee en legde me 20 cm van het beest af, keek erg chagrijnig maar wel tof om van zo dichtbij te zien. later hoorde ik pas dat hij gevaarlijk zou kunnen zijn. datzelfde gold voor de lionfish waar ik bijna met mijn hand langs ging, amke schrok een beetje. ik vond de octopus die we gezien hebben erg lief, hij lag prachtig om een rots heen gevouwen. jammer dat was de nachtduik dood koraal, geen/slechte lampen. helaas. gelukkig waren de rest van de duiken erg leuk. volgende keer thistlegorm! (iris)

  [hrgk48.jpg]

De temperatuur was goed te doen. Het gezelschap uit de kunst. Er waren veel te veel verschillende vissen die je wilde onthouden om op te zoeken in een boek om te achterhalen wat voor een het er was. En dat lukte dan ook meestal niet. Rode zee duiken zouden eigenlijk verplicht in slow-motion moeten zodat je meer tijd hebt om alles om je heen te kunnen zien . De Sakara smaakte vorig jaar toch stukken beter. Ik kan uitermate slecht tegen met twee maten meten. turttle bay was toch wel het mooist. Aquanaut was OK maar niet meer dan dat. Ja ik heb genoeg water gedronken. kort samengevat dolfijn. (romke)

Bij het hotel wemelde het van de katten (tjeempie, daar lijkt Mozes dik bij!) die allesbehalve schuw zijn.

  [hrgk43.jpg]

Ondanks dat we halfpension hadden (we konden geen logies/ontbijt boeken) zijn we toch regelmatig buiten de deur gaan eten. Natuurlijk ook bij Nelson!

[hrgk35.jpg]    [hrgk37.jpg]    [hrgk36.jpg]

Daarnaast is een vakantie in Egypte niet echt als er geen waterpijp gerookt wordt!

[hrgk31.jpg]    [hrgk32.jpg]    [hrgk34.jpg]

[hrg49.jpg]    [hrg51.jpg]    [hrg52.jpg]

Om de pagina wat leuker te maken staan er in het rood de stukjes tussen die iedereen aan het eind van de vakantie, bij het laatste avondmaal, heeft geschreven.

[hrgk33.jpg]

  en a.u.b. teken mijn gastenboek!!!

After Duty

Aquarelleren

Astimo Diving

Astrologie

Bali

Duiken

Fietsen 1980

Hemmoor

Hemmoor: Nederlandstalige beschrijving

Hurghada 2000

Hurghada 2001

Hurghada 2002

Hurghada 2003

Links

Luchtverkeersleiding Nederland

Malta

Nieuwsbrieven

Oude verslagen

Safaga

Sharm el Sheik

Turkije 2002

Turkije 2003

Turkije 2004

Uitbouw

Verslagen

Zeeland

Zeelandweekend

Zuid Safari

Thuisblad