01/12/03 20:06 ASTIMO'S THUISBLAD ... GENIET OF IK SCHIET!

HURGHADA 2000

English version

In september/oktober 2000 zijn we met de club SEAHORSE uit Alphen aan de Rijn met bijna 40 mensen naar Hurghada geweest. Een eerste verslag hiervan staat hieronder:

[lf1.jpg]                [lf2.jpg]                 [lk1.jpg]              [mor1.jpg]

ALPHENSE DUIKERS MISLEID IN HURGHADA
Door Glenn Kauw, Ton Regeer en Koos Vlaar.

Volgens het HBVD (Hurghadadese Bureau Voor Duiktoerisme) is aanzienlijke schade toegebracht aan de duiktoeristenindustrie van Hurghada door de twijfelachtige praktijken van een snelle doch tot op heden onbekende duiker. Leden van het 40-koppige gezelschap van de duikclub Seahorse Diving uit Alphen aan den Rijn zagen herhaaldelijk haaien, schildpadden, Spaanse danseressen, murenen etcetera. Soorten die, zoals een ieder weet, in de Rode Zee in het geheel niet voorkomen.

Egyptische biologen konden geen conclusies verbinden aan een inderhaast verricht wetenschappelijk onderzoek. Een en ander werd echter duidelijk toen verdekt opgestelde marineduikers zagen hoe een man van achterin de vijftig met grijs haar en slechts gekleed in een string en een T-shirt gesierd met een kameel op de achterzijde, ronddook met levensgrote afbeeldingen van bovengenoemde zeedieren.  In de zanderige zeebodem waren plaatjes van kleinere vissoorten en zeepaardjes bevestigd met behulp van kebabprikkers. Dit alles kennelijk met de bedoeling het duikgezelschap te verbazen door het presenteren van veel "natuurlijk" schoon en zo het slagen van de vakantie te verzekeren. De charlatan kon door de snelheid waarmee hij zich voortbewoog niet ingehaald en aangehouden worden. Hij bleek een ervaren duiker te zijn die uitzonderlijk goed kan flipperen. Vermoed wordt dat het gaat om ייn van de organisatoren van de sportieve vakantie van de Alphense duikclub.

 

{be1.jpg]               [bf1.jpg]                  [mor2.jpg]              [mp1.jpg]

 
Het HBVD reageerde verbolgen op vragen betreffefile:///C:/Program Files/CuteFTP/ASTIMO/kad16.jpgnde dit incident en vindt dat op ontoelaatbare wijze afbreuk werd gedaan aan de spreekwoordelijke eerlijkheid van allen die in dit gebied de onderwatersport beoefenen. Het irriteert dat in het belang van de werkgelegenheid geen gebruik werd gemaakt van het plaatselijke arbeidspotentieel, de voorkeur had in ieder geval moeten worden gegeven aan een betaalde duiker uit de streek. Het bureau vreest een daling van het aantal duiktoeristen en de daarmee gepaard gaande vermindering van de hard bevochten relatieve welvaart.

 [bss1.jpg]        [bss2.jpg]                 [gr1.jpg]               [sd1.jpg]     

De burgemeester van dit vreedzame dorp aan de Rode Zee met zijn vriendelijke en gastvrije bevolking gelastte een grondig onderzoek aangaande dit frauduleuze handelen. Op het regionale vliegveld werd naarstig gezocht naar bewijsmateriaal. Alle koffers van vertrekkende organisatoren van duikreizen moesten worden geopend waarna de inhoud nauwkeurig werd onderzocht. Helaas zonder resultaat.

[pic1.jpg]                            [sl1.jpg]                          [sn1.jpg]
Wij hebben gedoken met Easy Divers, en we hadden een grandioze kapitein. De duiken werden gemaakt onder leiding van Keith.  Hetgeen er te zien was werd op de video vastgelegd door Thomas, terwijl we allemaal met smart op het resultaat wachten. Onderwater kwamen we (Tjeerd en ik) constant duikers tegen, konden we aan boord ons altijd zonnen in het plezier van anderen.

[tr1.jpg]                            [ktr2.jpg]                          [wk1.jpg]

Enkele divesites die we bezocht hebben zijn: Small Giftun, Sha'ab Sabrina, Ota Abu Ramada, Sha'ab Ishta, Abu Hashish, Fanous East en South Abu Ramada.

 [kdirk.jpg]    [kguid.jpg]    [haas.jpg]    [kerk.jpg]
Wie kan zich nog dat heerlijk diner bij Nelson herinneren? Restaurant heette SPUR en het eten was heerlijk (vond ik!). Om iedereen nog een beetje te helpen herinneren, hier wat fotootjes van eters...

       [mar.jpg]    [san.jpg]    [ton.jpg] 

en a.u.b. teken mijn gastenboek !!!

After Duty

Aquarelleren

Astimo Diving

Astrologie

Bali

Duiken

Fietsen 1980

Hemmoor

Hemmoor: Nederlandstalige beschrijving

Hurghada 2000

Hurghada 2001

Hurghada 2002

Hurghada 2003

Links

Luchtverkeersleiding Nederland  

Malta

Nieuwsbrieven

Oude verslagen

Safaga

Sharm el Sheik

Turkije 2002 Turkije 2003

Verslagen

Zeeland

Zeelandweekend

Zuid Safari

Thuisblad