01/12/08 16:50 ASTIMO'S THUISBLAD ... GENIET OF IK SCHIET!

AFZIEN OP MALTA

English version

Vreselijk! Op Schiphol al een half uur vertraging, en dan toch nog op tijd aan komen! En dan dat appartement! Kom je met 4 personen aan, zijn er 3 slaapkamers en 2 badkamers! En dan die patio. Ook pure ellende. Uit de wind, allemaal lijnen om je spullen te drogen, en dan ook nog een apart spoelhok. Nee, het zat ons niet mee.

[klfar1.jpg]           [klfar10.jpg]         [klfar2.jpg]         [klfar3.jpg]

Dan uit pure ellende maar een straatje om. En ja hoor, "Big Eyes" te koop voor slechts 16.20. En overal terrasjes, restaurantjes en de warme bakker op de hoek. Alleen de duikschool zit wel heel ver weg, helemaal de trap van het appartement af en dan de deur er naast in.

[kroz10.jpg]             [klfar4.jpg]        [klfar5.jpg]            [klfar9.jpg]

Gezien de enorm uitgebreide Maltezer keuken een pizza test team samengesteld. En iedere dag een andere gids die het avondmaal mag (moet) betalen.

[klfar6.jpg]          [klfar7.jpg]        [klfar8.jpg]         [kroz1.jpg]

En jawel, dan is het toch echt eerste paasdag. Maar natuurlijk geen ei gezien... Dan maar wandelen en terrasjes en restaurantjes af. Maar goed dat Koos nog een fles whiskey heeft gekocht, dan is de inwendige mens tenminste te verwarmen. Want al dat winterweer... De temperatuur kwam slechts boven de 20 graden.

[kocc1.jpg]     [kocc2.jpg]     [kocc3.jpg]     [kocc4.jpg]

Gelukkig konden we vanaf tweede paasdag eindelijk duiken. Heerlijk zo'n warm duikpak aan. De eerste duiken werden uitgevoerd bij Marfa Point, waarschijnlijk puur om te testen wat voor duikers we waren/zijn. Of we een goede indruk hebben gemaakt weet ik niet, want mijn pak zat bijzonder ruim (had al illusies 10 kg af gevallen te zijn) en Sander's pak zat strakker dan hij verwacht had. Natuurlijk keken we gelijk naar de maten, maar het waren allebei maat 5 pakken. Pas toen we de pakken na de duiken gespoeld hadden ontdekten we dat Sander gedoken had in een pak met cupnaden... Die duiken vielen dan ook een beetje tegen met heel veel gras en weinig vis. Om Sander wat van zijn heimwee af te helpen hebben we daarna bij de Mac geluncht. 

[kroz2.jpg]       [kroz3.jpg]          [kroz4.jpg]            [kroz8.jpg]

De tweede duikdag bracht ons naar Gozo, waar we 2 schitterende duiken hebben gemaakt. Alleen dat hele eind lopen naar de "Blue Hole" en de "Azure Window". En ja, natuurlijk ook weer dat hele stuk terug... Maar dat was zonder meer de moeite waard.

[kroz5.jpg]         [kroz6.jpg]       [kroz7.jpg]            [kroz9.jpg]

De derde duikdag hebben we doorgebracht op de "El Faroud". Dit was werkelijk schitterend. 

[kocc5.jpg]         [kocc6.jpg]         [kocc7.jpg]

De vierde duikdag hebben we ons overdag vermaakt bij Marfa Point op het wrak van de "Rozi". Helaas voor Sander viel hij toen door de mand. Onder het mom van "een kennis verzamelt zand, ik moet even een bakje zand scheppen op de bodem" is hij tot (voor hem tot dan toe) ongekende diepte afgedaald. 

[kann1.JPG]     [kann2.jpg]     [kher1.jpg]     [kher2.jpg]

's Avonds hebben we nog een duik in de haven van Valetta gemaakt, op het wrak van de "Maori". Ook weer ongekende schoonheid. Maar voor we in het water lagen... Aangekomen bij de haven doken Koos en Sander onmiddellijk op een fles en begonnen op te tuigen. Ik ben altijd wat rustiger in mijn doen en laten, dus pakte de overgebleven fles. (Dennis, de gids, dook met nitrox.) Helaas zat daar wel 60 bar in... En het is natuurlijk geen Reeuwijk. Dus alles weer opgepakt, terug gereden naar St. Paul's Bay, een volle fles opgehaald, en weer terug naar Valetta. Nu moet ik zeggen dat we dus een schitterende toer hebben gehad. Met licht, schemer en donker. Kun je goed het verschil zien.

[kann3.jpg]         [kscr1.jpg]              [kher3.jpg]            [kscr3.jpg]

Als afsluiting van de duikdagen hebben we Dennis nog uitgenodigd voor een drankje. Aangezien Dennis mijn bier dronk, is dat toch op gekomen, en met vereende krachten van Koos en Sander is ook de whiskey nog opgekomen. 

  en a.u.b. teken mijn gastenboek!!!

After Duty

Aquarelleren

Astimo Diving

Astrologie

Bali

Duiken

Fietsen 1980

Hemmoor

Hemmoor: Nederlandstalige beschrijving

Hurghada 2000

Hurghada 2001

Hurghada 2002

Hurghada 2003

Links

Luchtverkeersleiding Nederland

Malta

Nieuwsbrieven

Oude verslagen

Safaga

Sharm el Sheik

Turkije 2002

Turkije 2003

Turkije 2004

Uitbouw

Verslagen

Zeeland

Zeelandweekend

Zuid Safari

Thuisblad