Juli 2003, jaargang 1, nummer 2.

 

NIEUWSBRIEF

Hallo vriend(in) van Astimo Diving.

Al weer een half jaar later volgt dan de tweede nieuwsbrief van Astimo Diving. Het is de bedoeling dat deze  nieuwsbrief meerdere keren per jaar verschijnt, en niet alleen een informa-tief karakter heeft, maar door bijdra-gen van jullie zijde ook een onder-houdend karakter krijgt. (Weet je nog Wouter?) Hebben jullie vragen? Wil-len jullie wat vertellen? Willen jullie de anderen laten delen in ervaringen? Of willen jullie gewoon verslag doen van gebeurtenissen? Zend dan een email aan: Info@Astimo.nl!

Planningen: zie andere zijde

EGYPTE 2003

 

Zoals al aangekondigd was zijn we ook dit jaar weer naar Egypte geweest, en wel van 22 t/m 28 april. Natuurlijk hadden we een Shedwan/ Aquanaut combinatie. Het uitgebreide verslag staat op http://Astimo.nl, keuze Hurghada

2003. Behalve het “pijpen” was vooral ook de Irish Coffee een belevenis. Dat wordt tegenwoordig als een compleet ritueel uitgevoerd.Het backgammon spelen is een rage geworden die zich tot 

in Turkije uit-strekt. Maar ook zeer genoten van de dolfijnen!

 

ZEELAND

Op 21 februari was het zover. We zouden met zijn allen lekker een weekendje naar Zeeland gaan. Op die bewuste vrijdag zijn we

allemaal gearriveerd. Zoals de bedoeling was hebben we in de Kabbelaar gelogeerd. Vooral Romke zal zijn eerste kennismaking met Wouter en Rob niet snel vergeten, aangezien hij de kamer met hen deelde. Niels had zich wel aangemeld voor het weekend, maar 

was helaas ziek geworden. Het volledige verslag staat natuurlijk op http://Astimo-Diving.org. Maar dat hebben jullie natuurlijk allang en breed bekeken en het gastenboek getekend! 

 

Het was een geslaagd weekend, voor herhaling vatbaar.

OPLEIDINGEN 2003

Na de enorme hoeveelheid duiken die Tjeerd er ondertussen op heeft zitten, heeft hij besloten om toch aan de advanced opleiding te beginnen. In Egypte heeft hij al een aantal duiken gemaakt voor de opleiding en is begonnen met de bestudering van de theorie. Hem resten nog in nederland het theoretisch examen en een diepe duik en een navigatieduik. Dit laatste kunnen we waarschijnlijk wel combineren in Oostvoorne.

 

DUIK-B.B.Q.

Ergens deze zomer of nazomer willen wij een duik-bbq organiseren. Wat een duik-bbq is? Simpel toch! We zoeken een leuke plaats uit om te dui-ken, waarna we na de duik een bbq houden. Ons idee was in eerste in-stantie De Beldert, in Tiel, lekker centraal in Nederland en altijd goed zicht, maar daar is het enige pro-bleem de huur van spullen. Maar misschien hebben de huurders zelf een oplossing? Of zijn er andere sug-gesties voor stekken die zich daar goed toe lenen? En zijn er nog voor-keuren voor data? BBQ@Astimo-Diving.org

VAKANTIE

Oktober dit jaar (2003 dus) heb ik nog een week vakantie. Natuurlijk moet er dan weer gedoken worden. Niet in Nederland, maar ook niet te duur. Zoals gewoonlijk staat Egypte open als optie, maar er zijn meerdere mogelijkheden. Ook zin? Laat het weten: Info@Astimo.nl

VOORSTELLEN

Johan duikt sinds 1974. Oké, er zijn er onder jullie die toen nog niet eens wisten wat water was, maar dat geeft wel aan dat hij al jaren lang ervaring heeft.

Amke duikt sinds 1989. De verslaving sloeg onmiddellijk dusdanig toe, dat er veel gedoken is en dat alle mogelijke opleiding zo’n beetje zijn gevolgd.

Tjeerd was de eerste in familie die Amke zo gek kreeg om ook te gaan duiken. Hij heeft echter geen rijbewijs en is wel al papa, dus al te vaak zien we hem helaas niet.

Nog voor Sander goed en wel zijn brevet had doken Amke en hij al samen. Tijdens een specialty zijn afspraken gemaakt waar door ze al gauw onafscheidelijke buddies werden. Door Sander’s enthousiasme kwam ook de volgende al gauw:

Zodra Iris haar brevet had zijn we alledrie flink door gegaan met duiken. De beroemde trip naar Hemmoor hebben Iris en Amke samen gemaakt. De beruchte trip naar Hemmoor hebben Sander en Iris samen gemaakt.

Ook broer Romke kon niet achter blijven! Samen met een vriend is hij bezig geweest met zijn brevet, en hij heeft het gehaald. Met al de nodige duiken op zijn conto is hij ook regelmatig van de partij.

Niels was de laatste van de broertjes die moest gaan duiken. In 2002 is dat eindelijk gelukt. Helaas verhindert zijn werk en zijn vele andere hobbies het regelmatig bijhouden van de kennis, maar wie weet gaat dat nog veranderen.

Wouter is een collega van Johan die op onze najaarsaanbieding 2002 is in gegaan. In het najaar is hij dan ook gebrevetteerd door ons. Samen met zijn goede vriend:

Rob is door Wouter meegesleept op de najaarscursus. Niet tegen zijn zin natuurlijk, en ook hij is in het najaar gebrevetteerd. Zowel Rob als Wouter zijn enthousiaste deelnemers aan de activiteiten van Astimo Diving.

Eli heeft ons al grandioos geholpen bij de opleiding van Rob en Wouter. Hij duikt al meer dan 10 jaar!

CURSUSSEN

Zoals bekend is het mogelijk om bij Astimo Diving de nodige cursussen op duikgebied te volgen.

Ook ergens in het najaar komt er weer een opleidingsweekend voor Scuba Diver. Ken je mensen die daar belangstelling voor hebben, kun je ze het formulier op de pagina van Astimo Diving in laten vullen, te bereiken via http://Astimo-Diving.org

Daarnaast kunnen wij de volgende specialties inplannen:

 • Advanced Scuba Diver
 • Navigatie
 • Nacht/Beperkt zicht
 • Diep duiken
 • Search and Recovery
 • Bootduiken
 • Wrak duiken
 • Droogpakduiken
 • Ijsduiken
 • Scuba Rescue Diver
 • Master Scuba Diver
 • Dive Leader

Aanmelden en/of informatie kan op de bekende manieren. Hopelijk tot ziens aan de waterkant, veel duikplezier,

JOHAN & AMKE

After Duty

Aquarelleren

Astimo Diving

Astrologie

Bali

Duiken

Fietsen 1980

Hemmoor

Hemmoor: Nederlandstalige beschrijving

Hurghada 2000

Hurghada 2001

Hurghada 2002

Hurghada 2003

Links

Luchtverkeersleiding Nederland

Malta

Nieuwsbrieven

Oude verslagen

Safaga

Sharm el Sheik

Turkije 2002

Turkije 2003

Turkije 2004

Uitbouw

Verslagen

Zeeland

Zeelandweekend

Zuid Safari

Thuisblad

  en a.u.b. teken mijn gastenboek!!!