januari 2004, jaargang 2, nummer 1

NIEUWSBRIEF

 

Hallo vriend(in) van Astimo Diving.

Al weer een half jaar later volgt dan de eerste nieuwsbrief in 2004, van Astimo Diving. Wij wensen jullie dan ook een gezond 2004 toe met veel mooie duiken. In deze nieuws brief hebben we een verhaal opgenomen van Wouter, over zijn ervaringen met Astimo Diving. Iedereen die zich geroepen voelt om ook een verhaaltje te schrijven in het clubblad is van harte welkom. Voor het eerste half jaar hebben we een aantal duikplanningen gemaakt. Info@Astimo.nl!

Verjaardag

Op 26 januari is Amke jarig. Omdat wij (Amke en Johan) dan op wintersport zijn, zal dit op zaterdag 7 februari gevierd worden. Jullie zijn dan ook van harte welkom op Paddestoelweg 121 te Alphen aan den Rijn! (Logés graag van te voren even melden)

Duikvaker

Ook dit jaar is er weer een duikvaker te Utrecht. Wie het nog niet weet is dit een beurs voor de sportduiker. Op de beurs kun je alles vinden op het gebied van duikmateriaal en duikreizen. Vaak zijn er ook veel leuke beursaanbiedingen. Wij gaan op zondag 8 februari. Een dag na de verjaardag van Amke. Wie mee wil kan zich even aanmelden, wij hebben voor deze dag voordeel kaartjes. De beurs wordt gehouden van vrijdag 6 februari t/m zondag 9 februari in de veemarkthallen te Utrecht.

Zeeland weekend

Op 5/6 maart of 19/20 maart 2004 is er een Zeeland weekend gepland in de “Kabbelaar” te Scharendijke. Wie wil, kan op vrijdag al komen. Zaterdag en zondag duiken we in de Grevelingen en de Oosterschelde. Maar ook de gezelligheid zal niet ontbreken. De meeste van jullie kennen die al. Voor meer informatie over de kabbelaar kun je kijken op www.de-kabbelaar.nl. Wil je mee met dit weekend, dan kun je je bij ons opgeven. Doe het wel snel, zodat we op tijd kunnen reserveren. De Kabbelaar zit vaak in het weekend vol.

Vakantie

Het is de bedoeling dat we op 10 april een week naar Turkije gaan op duik-vakantie. We logeren dan in hotel Ozcakil in Alanya. Duiken doen we met “Dolfin Dive”. Wij zijn er vorig jaar juni ook geweest en dat is ons erg goed bevallen. Het onderwater leven is anders dan in de Rode Zee, maar heeft zijn eigen charmes met veel octopussen en grotten. En het is daar wel heel erg gezellig. Het hotel heeft kleine maar gezellige kamers. Naast het hotel is een Hollands (eet) café dat bij het hotel hoort. Het wordt gerund door een Turk, Suha Ozcakil en zijn Nederlandse vrouw. Er wordt ‘s avonds regelmatig wat voor de gasten van het hotel  georga-niseerd. Barbecue, buikdanseres etc. Als het bier op is wordt dat in de plaatselijke super gehaald. Duiken doen we vanuit de haven van Alanya. Elke ochtend worden we met een busje opgehaald en ’s middags weer terug. Je spullen kun je op de duikbasis laten liggen en worden dan elke dag voor je uitgespoeld. Het eten aan boord is ook erg smakelijk en gevarieerd. De ene dag kip, salade en pasta en de volgende dag pasta, kip en salade. En heren, er mag aan boord gedanst worden. Wie dit allemaal aanspreekt kan zich bij ons opgeven.

 

De opleiding

Door Wouter Jansen

Afgelopen vrijdag kwam ik thuis na een lange dag werken. Ik checkte mijn post en zag het clubblad van Astimo Diving ertussen zitten. “Ze hebben me dus gevonden,” dacht ik. Ik ben namelijk voor de tweede keer in 3 maanden verhuisd en dan wil het nog wel eens voorkomen dat mensen de draad een beetje kwijt raken.

Goed, het blad van Astimo dus. Met plezier heb ik het een paar keer gelezen. Leuke foto’s en plezierig geschreven. Bij de introductie stond een herinnering aan een belofte die ik ooit heb gedaan. Ik zou een stukje schrijven over mijn ervaringen met Astimo. Ik weet nog dat ik dat heel enthousiast heb beloofd tijdens een van de etentjes in de Kabbelaar te Scharendijke. En belofte maakt schuld.

Het is allemaal begonnen tijdens de zomervakantie van 2002. Rob (een vriend van me) en ik hebben toen een rondreis door Thailand gemaakt. Tijdens die rondreis kwamen we op het eiland Phuket waar we een introductieduik hebben gemaakt. Daar waren we beiden heel erg van onder de indruk.

Teruggekomen in Nederland ging het gewone leventje weer door, totdat ik op een dag een aanbieding van Johan (mijn toenmalige collega) kreeg. Ik had hem ook verteld van mijn duik in Thailand en wat bleek? Hij had samen met zijn vriendin een duikbedrijf dat incidenteel een paar mensen van een duikopleiding voorziet. Het ging om de zogenaamde najaarsaanbieding 2002. Ik kende Johan en de aanbieding was financieel heel aantrekkelijk. Meteen heb ik Rob opgebeld en ook hij was direct heel enthousiast. Dat was onze eerste kennismaking met Astimo Diving.

We hebben de lesstof heel goed bestudeerd en al “elkaar overhorend” zijn we op een vrijdagavond naar Scharendijke gereden. We maakten kennis met Amke, de vriendin van Johan en oprichter van Astimo. Ook schudden we Eli de hand, hij hielp mee tijdens de opleiding. Diezelfde avond haalden we het theorie-examen.

 

Zaterdag 2 november was onze eerste duik in het koude water van het Grevelingenmeer. Meer dan één keer hebben Rob en ik onszelf afgevraagd waar we mee bezig waren. Het water was koud en we zagen geen fuck. Vooral Rob niet. Hij zag met name zijn neusvocht in zijn duikbril klotsen. Gelukkig konden we weer lekker opwarmen in de Kabbelaar onder het genot van een biertje en een lekker vol bord met hamburger en patat. Er gebeurde dat weekend en de weekenden erna teveel om op te noemen. Zout in de koffie is er één waar ik nog steeds om kan lachen. Het was een prima mix van opleiding en afleiding, want ook de plaatselijke horeca moest eraan geloven. Rob en ik hebben ons duikbrevet gehaald. Persoonlijk vond ik de “masker-af, masker-op” handeling de moeilijkste, want door het koude water kon ik bijna geen adem meer halen op het moment dat ik mijn masker afdeed. Toch is het ook wel stoer, want welke gek duikt er nou bij 2 graden met een nat pak? Ja, wij dus. Nogmaals, een hele goede opleiding door hele fijne mensen. Amke, Johan en Eli……BEDANKT!

Wouter

 

 

After Duty

Aquarelleren

Astimo Diving

Astrologie

Bali

Duiken

Fietsen 1980

Hemmoor

Hemmoor: Nederlandstalige beschrijving

Hurghada 2000

Hurghada 2001

Hurghada 2002

Hurghada 2003

Links

Luchtverkeersleiding Nederland

Malta

Nieuwsbrieven

Oude verslagen

Safaga

Sharm el Sheik

Turkije 2002

Turkije 2003

Turkije 2004

Uitbouw

Verslagen

Zeeland

Zeelandweekend

Zuid Safari

Thuisblad

  en a.u.b. teken mijn gastenboek!!!