Juli 2004, jaargang 2, nummer2.

NIEUWSBRIEF

 

 

 

 

 

Hallo vriend(in) van Astimo Diving.

De bedoeling was natuurlijk om precies een half jaar na de eerste nieuwsbrief van dit jaar, de tweede te laten volgen. Maar ja, met alle drukte omtrent de verbouwing en de vakantie periode, is het dus ietsje later.  

In deze nieuwsbrief staat het relaas van Bram, die in Turkije zijn PADI open water heeft behaald. Iedereen die zich geroepen voelt om ook een verhaaltje te schrijven in het clubblad is van harte welkom. Of voor suggesties omtrent duikplanningen, vragen of problemen, stuur alles naar Info@Astimo-Diving.org!

Huwelijk

Zoals ondertussen iedereen wel weet zijn wij op 1 april stiekem getrouwd, op 8 april hebben we dat in besloten kring gevierd, en 8 en 9 mei hebben we het heel uitgebreid gevierd voor de familie. En nog wel in De Kabbelaar. Wie wilde kon dus duiken, en een aantal mensen hebben er ook gebruik van gemaakt. En in het najaar starten we een cursus met iemand die toen een introductieduik heeft gemaakt.

Verjaardag

Op 15 juni was Johan jarig. Het grote feest dat we wilden houden hebben we voorlopig uitgesteld tot in september vanwege alle verbouwingsperikelen. Maar omdat deze verjaardag toch wel een hele mijlpaal was, hebben we het niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan.

Zoveelste Zeeland weekend 2004

Na in het voorjaar al de nodige Zeelandweekenden gehad te hebben, willen we toch nog een keer in het najaar met leden van Astimo Diving. Wie dat ook ziet zitten, stuur even een email naar info@Astimo-Diving.org met eventuele voorkeursdata.

Vakantie

Na in april naar Turkije te zijn geweest, willen we ergens in oktober maar weer een keer naar Egypte. Natuurlijk weer naar Hurghada, naar het Shedwan en duiken met Aquanaut. Wie willen er nog meer mee? Zijn er nog voorkeuren voor bepaalde data? Stuur een email naar info@Astimo-Diving.org.

 

Opleidingen

Rob en Wouter hebben net zoals Tjeerd  aanstalten gemaakt om met hun “advanced” opleiding te beginnen. Helaas laat NAUI Benelux een aantal steekjes vallen en werd de bestelling van de boeken maar niet afgeleverd. Dus toen maar contact gezocht met NAUI USA en 3 dagen later waren de boeken binnen. Dus heren, binnenkort weer leren!

Ons buurmeisje Karin was jarig en geslaagd voor haar middelbare schoolopleiding. Wij hebben haar toen een cursus Scuba Diver aangeboden. In het najaar gaat dit dus ook plaatsvinden. We krijgen het dus druk met opleidingen.

 

Nieuw kaderlid

Na al jaren een goede kennis en duikmaat geweest te zijn, is Koos op onze uitnodiging in gegaan en heeft zich bereid verklaart zich bij ons aan te sluiten als kaderlid. Hem zullen we dus bij diverse opleidingen zien!

 

Turkije 2004

 Door Bram ter Harmsel

 

Duikvakantie 10- 17 april 2004

Deelnemers: Amke en Johan Steggink, Jaap en Henny, Nicholas Mecredy, Wouter Jansen, Rob van Lindenberg, Bram ter Harmsel.

Plaats: Alanya, Turkije, Hotel ‘Ons Huis/Özcakil’.

Beste lezer van het Astimoblad,

Hier een kort verslag van mijn eerste duikvakantie met een heel leuk team van ervaren en beginnende duikgenoten. In 4 dagen heb ik geleerd wat de theorie en praktijk voor een ‘Open Water Diver’ is voor het PADI-brevet, ook wel schertsend Put Another Dollar In-brevet genoemd.

De vakantie begon met een vliegreis van Schiphol op Antalya en na aankomst reden we in zo’n 3 uur naar het verblijfadres ‘Ons Huis/Özcakil’. In de vakantie waren we vooral op en onder de boot, de Acarlar 2, van de duikschool Dolphin Dive. ’s Ochtends om 5 uur werd je er aan herinnerd door de imam via de luidsprekers dat het gebedstijd was.

De eerste dag was vooral besteed aan het intrekken in de kamers en het verkennen van Alanya. De tweede dag was voor de hele groep de eerste duikdag en mijn eerste theoriedag. Terwijl de groep de heldere onderwaterwereld in het 17 C warme water met zo’n 20 meter zicht in ging, werkte ik door het ongeveer 230 pagina’s tellende Engelse PADI-theorieboek heen.

Gelukkig kreeg ik terugkoppeling in het Nederlands over de stof van Amke, Johan, Jaap en Henny (waarvoor bedankt!), anders had ik me de theorie eigen moeten maken in 2 dagen van alleen boek en dvd.  Dit heeft me erg geholpen om het PADI-brevet te halen in 4 dagen. De tweede dag kreeg ik les van 2 instructeurs; de een gaf me de briefing over de oefening en met de ander werd de oefening gedaan. Je maakt elke dag 2 duiken, ’s ochtends en ’s middag s met een spaghetti/ groente/kiplunch op het zonnedek en we hadden gemiddeld 24 – 27 C , niet verkeerd dus.

 Het duikgebied lag om de rots met daarop de eeuwenoude vesting van Alanya.

In het heldere water had je anemonen, inktvissen, tropische vissen en ook heeft een deel van de groep in grotten gedoken.

Helaas vlogen de 5 dagen duiken zeer snel door de zandloper en werd de vrijdag besteed aan de souvenirjacht. Dit was wel nuttig om de handelsgeest aan te scherpen wat prijsonderhandeling aangaat of om gewoon een aangeboden glaasje thee te nuttigen in een waterpijpzaak. Alanya is een moderne badplaats aan het worden met Turkse cultuur, die zich kan meten met badplaatsen aan de Costa’s van Spanje.

Het eten in de diverse restaria is goed te noemen en er heerst een ontspannen sfeer. Zowel orthodoxe als moderne Turken en toeristen lopen door het toeristisch handelscentrum.

Hoewel de vakantie kort was heb ik me zeker vermaakt en dat gold volgens mij voor de meeste van de groep. Zo’n vakantie is zeker voor herhaling vatbaar!

 

Groet, Bram.

DE BEGINNELING

Identificatie:

Gemakkelijk te her-kennen aan Labels van de gehuurde uit-rusting. Kleedt zich meestal uren voor de duik aan om op het laatste moment te ontdekken dat zijn pak verkeerd zit.

Houding:

Waw, zag jij ook die gekleurde vissen en die grappige planten daar beneden ?

Gevaarindicatie: Geen -- Duikt alleen voor de ontspanning.

Opgelet !!!! voor vallende loodgordels.

Duikprofiel:

Wat is dat ?

 

After Duty

Aquarelleren

Astimo Diving

Astrologie

Bali

Duiken

Fietsen 1980

Hemmoor

Hemmoor: Nederlandstalige beschrijving

Hurghada 2000

Hurghada 2001

Hurghada 2002

Hurghada 2003

Links

Luchtverkeersleiding Nederland

Malta

Nieuwsbrieven

Oude verslagen

Safaga

Sharm el Sheik

Turkije 2002

Turkije 2003

Turkije 2004

Uitbouw

Verslagen

Zeeland

Zeelandweekend

Zuid Safari

Thuisblad

  en a.u.b. teken mijn gastenboek!!!