01/12/08 16:24 ASTIMO'S HOME PAGE ... GENIET OF IK SCHIET!

SAFAGA

English version

In februari 2000 heb ik een weekje gedoken in Safaga, Egypte. Hieronder volgt een verslagje met foto's  die ik onderwater genomen heb. Het is nog een gelukje dat er aardig wat goede foto's bijzitten, want ik was het vizier vergeten van de camera. Daardoor heb ik ook nog wel wat foto's waar alleen een stukje buikvin op staat. Maar die hou ik voor privé hilariteit.

[kAA.jpg]   [kBS.jpg]   [kCG.jpg]   [kCW.jpg]

Dinsdag 15 februari vertrok ik 's morgens vroeg. Zelf had ik er op gerekend in de middag te vertrekken, dus heb ik me enorm moeten haasten om toch nog alles op tijd voor elkaar te krijgen.  Maar al met al, zeker dankzij de goede hulp van de lokale tour-operator was ik nog voor het diner in het hotel. Er was geen buffet, want dat was voor 6 gasten niet de moeite.  In de loop van de week werd het al drukker in het hotel, toen ik weg ging al gauw 30 gasten, dus na een dag of 2 was er wel buffet. Maar het eten was heerlijk, met of zonder buffet.       

[kGP.jpg]             [kMG.jpg]             [kMP.jpg]

Iedere ochtend om 7 uur aan het ontbijt, om half 8 melden bij de duikschool achter het hotel. Dat was allemaal keurig geregeld. Alle spullen en flessen werden per pick-up naar de boot gebracht, waar alles met vereende krachten de boot ingeladen werd.

[kGP2.jpg]                     [kSG.jpg]                    [kRC.jpg]

De boten waren ook allemaal keurig, alles goed verzorgd, en weer van die overheerlijke lunches voor 15 Egyptische ponden. Het enige nadeel was de harde wind, waardoor het vaak erg koud was. Gelukkig was er zo nu en dan een windluw plekje in het gangboord te vinden, zodat ik mezelf toch in de zon kon opdrogen. 

Voor een ieder die bekend is in de omgeving van Safaga zal ik nu een opsomming geven van de stekken die we bezocht hebben:

Tobia Hamra, Tobia Aarba, Tobia Kebir, Gamul Kebir, Gamul Soraya, Ras Abu Soma en Panorama Reef.

De laatste duik hebben we op het huisrif van Shams gemaakt, omdat we gehoord en gezien hadden dat er een grote schildpad zat. Helaas was het zicht niet geweldig door de harde wind en stroming. Dat is dan ook te merken op de foto van de schildpad

[kST.jpg]                     [kLF.jpg]            [kKV.jpg  

  en a.u.b. teken mijn gastenboek!!!

After Duty

Aquarelleren

Astimo Diving

Astrologie

Bali

Duiken

Fietsen 1980

Hemmoor

Hemmoor: Nederlandstalige beschrijving

Hurghada 2000

Hurghada 2001

Hurghada 2002

Hurghada 2003

Links

Luchtverkeersleiding Nederland

Malta

Nieuwsbrieven

Oude verslagen

Safaga

Sharm el Sheik

Turkije 2002

Turkije 2003

Turkije 2004

Uitbouw

Verslagen

Zeeland

Zeelandweekend

Zuid Safari

Thuisblad