02/02/22 23:44 ASTIMO'S THUISBLAD ... GENIET OF IK SCHIET!

 

WINTER IN TURKIJE

[visje2.jpg] [visje.jpg] [vin1.jpg] [vin2.jpg] [zvis.jpg]  

Nederlanders zitten tot half 3 's nachts op het bureau van politie in Alanya.

ALANYA - In de nacht van 31 januari op 1 februari 2002 hebben de Nederlandse duikers E.K. en R.v.d.V. enkele uren vastgezeten op het politiebureau van Alanya. Na de vreindschappelijke voetbalwedstrijd Turkije - Nederland bleek de portemonnee van E.K. verdwenen. In eerste instantie werd nog gedacht aan "vergeten in het hotel", echter daar was het kleinood ook niet. Vervolgens nog een zoekactie opgestart met behulp van een duiklamp, echter dat mocht ook niet baten. In een lokaal etablissement de politie verwittigd van het voorval, en daar op hun komst gewacht. Enige pilsjes later kwamen zij en volgde er uitgebreid  gedelibreer. Aan het einde van het verhaal bleek dat er toch op het politiebureau aangifte gedaan moest worden. Als ware buddy is R.v.d.V. mee gegaan naar het bureau terwijl de overige duikers in het etablissement de wacht hielden. Echter toen het 2 uur 's nachts was, sloot deze lokaliteit en zijn zij naar het hotel vertrokken, waar in de lobby verder gewacht werd.

[azakbeach.jpg]

Op het politiebureau bleek het opnemen van de aangifte niet 

eenvoudig. Toen het eindelijk gelukt was, raakte de agent een verkeerde knop in en was alles weg. Er moest dus weer opnieuw begonnen worden. Maar de allergrootste ramp was nog wel dat er in het hele politiebureau geen toiletpapier te vinden was. De weinige papieren die aangeboden werden, waren allen te glad van structuur en zouden dus geen dienst kunnen doen. Maar uiteindelijk werd er een oplossing gevonden en lukte ook dit!

[edwin.jpg]

[visje3.jpg] [visjes.jpg] [visjes2.jpg] [visjes3.jpg] [visrots.jpg] [zvissen.jpg]  
Toerist ontmoet Schoonzoon [ovhang.jpg] Undercover actie nieuwe agent
ALANYA - Een willekeurige toerist die aan de praat raakte met een ober uit een restaurant kreeg nagenoeg een hartverlamming. De ober vertelde over zijn vriendin in Nederland. Na  wat heen en weer gepraat liet de ober een foto zien. De toerist werd gezien met op een vis gelijkende hap beweging voor lucht toen hij zijn eigen dochter op de foto herkende.  Azak Beach/Alanya haven- Een gast van hotel Azak Beach ondekte dat hij wat vergeten was in een boot in de haven van Alanya. Samen met kamergenoten besloot hij daar heen te  lopen. Zowel de heen als terugweg werden zij nauwlettend gevolgd door een undercover agent, verkleed als hond. De lokale politie wenst geen commentaar te geven.

  [3master.jpg] [bijosman.jpg] [bijosman2.jpg] [cat1.jpg] [cat2.jpg] [clam.jpg]

Turkije - Nederland eindigt onbeslist in het voordeel van het gastland [rodevisjes.jpg] [rodevisjes2.jpg] Nieuwe duikleider aangesteld
ALANYA - Woensdagavond is er op het voetbalveld van Alanya een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tussen Turkije en Nederland. Deze wedstrijd, in eerste instantie georganiseerd door Hassan uit hotel Azak Beach (die bij nader inzien zelf niet aanwezig was) werd gespeeld door de 4 Nederlandse heren bijgestaan door Hassan uit de lederzaak tegen Murat van restaurant Maestro en 4 andere "Young Turks". Bij deze wedstrijd hebben "Onze jongens" zich zeer goed geweerd. Vooral de reeds enigszins op leeftijd zijnde K.V. ontpopte zich als een ware ballen wonder. De van Ajax bekende R.v.d.V. stelde ietwat teleur daar hij bang was zijn contract te schenden. L.S. in het doel sloot het doel hermetisch af! E.K. knalde iedere bal die hij voor zijn voeten kreeg keihard op het doel af. Toch hebben de gastheren waarschijnlijk net iets meer gescoord... De laatste duik van Nederlanders bij Dolphin Divers was een hele bijzondere. Na reeds tijden te zijn bekeken door de baas van D.D. heeft deze geconcludeerd dat K.V. 

[kooson2.jpg] [anker.jpg]

alle eigenschappen bezat om een goede duikleider te zijn. In deze hoedanigheid heeft K.V. de duikers een geweldige laatste duik bezorgd. Behalve diverse octopussen en murenes heeft hij speciaal voor de jonge R.v.d.V. een zeemeermin getoond!

 

Cola heelhuids boven
[koos2.jpg]

Azak Beach - Na een lange zit in afwachting van enkele duikmaten doorgebracht onder het genot van de nodige alcohol, besloot de heer K.V. over te stappen op cola. Echter toen hij de cola voor zich kreeg besloot hij deze het uitzicht van het balkon te laten zien.

Met afgrijzen zagen de achterblijvende buddies dat voornoemde heer het glas beet greep en de trappen naar de derde verdieping beklom. Groot echter hun verbazing dat er geen druppel gemorst was! Hulde aan K.V.

[kooson13.jpg] [koed.jpg]

[fort.jpg] [duik.jpg] [geel.jpg] [grot.jpg] [grot2.jpg] [grot3.jpg] [grot4.jpg]
Riool problematiek [ronald.jpg] Toerist gefopt!

ALANYA - De bewoners van Alanya wisten niet wat hun deze week allemaal overkwam. Op onverklaarbare wijze waren alle toiletten in geheel Alanya verstopt

[plassen.jpg]  

geraakt. Achteraf bleek dat een Nederlandse toerist van het mannelijk geslacht dankzij darm problemen de gehele Turkse riolering op zijn kop heeft gezet. Als gevolg ging de lokale bevolking hun behoeften in de open zee, over de rand van bootjes doen. [ronald2.jpg] [ronald3.jpg] [rups.jpg] ALANYA - Tijdens een drinkgelag in een plaatselijke gelegenheid kreeg de dienstdoende ober zo genoeg van de geintjes van een toerist, dat hij besloot deze terug te pakken. Met een oud, doch zeer geslaagd grapje wist hij de toerist goed voor schut te zetten! 

[koosbroek.jpg]

 

  [hand.jpg] [kleden.jpg] [hand2.jpg] [kan.jpg] [kleur.jpg] [kleur2.jpg] [kleur3.jpg]

Geslaagde week Turkije

ALANYA - Vijf Nederlandse duikers zijn van 26 januari tot 2 februari 2002 een weekje op vakantie geweest in Alanya, Turkije. Daar hebben zij een uiteenlopend aantal duiken gemaakt, variŰrend van 10 tot 14 duiken. Tot de bijzonderheden hoorden een wrak van een catamaran, vele grotten en een schitterende nachtduik. Er waren bijzonder veel en ook zeer grote octopussen te zien. Tevens nog de nodige murenes. En dan nog de vele scholen andere vissen. De diepste duik was 34,5 meter, de minst diepe duik 16 meter, gemiddelde diepte was 25 meter. De kortste duik duurde 35 minuten, de langste 45 minuten, de gemiddelde tijdsduur was 40 minuten. De temperatuur van het water bedroeg 17 Ó 18 graden. Het weer was zonnig, onbewolkte hemel, 25 graden overdag, 14 graden 's avonds. Het bier lekker en het eten goed. Op de catering tijdens de vlucht na...

  [roze.jpg] [zkoos.jpg] [zster.jpg] [zvis.jpg] [zvissen.jpg]
Turkse Bazar  Vaseline smeert lekker
ALANYA - De bekende eigenaar van Dolphin Divers (zie artikel elders in deze krant) houdt aanstaande zaterdag weer een bazar. Zoals iedere laatste zaterdag van de maand verkoopt deze heer alles wat hij onderwater  vindt. Deze keer bestaat de buit uit een complete tuinset, tafel en parasol en een gehele verzameling lood. De authoriteiten juichen dit toe. Dit is een uit Nederland overgewaaid gebruik, hier genaamd: Duik Alanya Schoon! ALANYA - Zoals altijd in deze badplaats verloopt de lederverkoop goed. Zo in het begin van het seizoen wordt er gekeken naar addenda. Vaseline biedt wat dat betreft vele mogelijkheden. Een potje standaard vaseline is bij de  apotheek voor heel weinig te koop. Maak daar meerdere kleine potjes van en verkoop ze als speciaal onderhoudsproduct aan de toeristen bij een lederen jas voor bedragen tot 50DM met de woorden: Het smeert geweldig!

NEDERLANDSE DUIKERS HALEN TURKSE KRANT!
[krant.jpg]  ALANYA - Tijdens een duik van Nederlandse toeristen met de lokaal reeds goed bekendstaande Dolphin Divers, is een leven gered. Door de nog regelmatig verschuivende en neerstortende steenblokken was een haai beklemd geraakt tussen 2 blokken. Na de eerste schrik nam de nieuwsgierigheid de overhand en besloten zij er toch eens een nadere blik op te werpen. Tot hun grote verbazing zagen zij een enorme haai beklemd zitten. Na nog even snel een fotootje geschoten te hebben, hebben zij het toch zwaargewonde dier bevrijd en hopen dat de natuur de beste geneesheer zal blijken te zijn. Na het verhaal in geuren en kleuren aan ieder welwillend oor gedaan te hebben, stonden de volgende dag een reporter en fotograaf van een lokale krant voor de deur. Gevolg: het krantenartikel!

en a.u.b. teken mijn gastenboek !!!

After Duty

Aquarelleren

Astimo Diving

Astrologie

Bali

Duiken

Fietsen 1980

Hemmoor

Hemmoor: Nederlandstalige beschrijving

Hurghada 2000

Hurghada 2001

Hurghada 2002

Hurghada 2003

Links

Luchtverkeersleiding Nederland

Malta

Nieuwsbrieven

Oude verslagen

Safaga

Sharm el Sheik

Turkije 2002

Turkije 2003

Turkije 2004

Uitbouw

Verslagen

Zeeland

Zeelandweekend

Zuid Safari

Thuisblad